"Holy moly!", 17 jaar en wereldkampioene pumptrack: bekijk hoe Aiko Gommers goud haalde in Lissabon

  Meer dan 70 internationale topatleten gaven in Lissabon het beste van zichzelf in de nieuwe BMX-discipline pumptrack. De allerbeste bij de vrouwen? Dat was onze landgenote Aiko Gommers (17) uit Rillaar. Bekijk hier haar winnende wedstrijd.

  In een pumptrackwedstrijd moet je je fiets zo goed mogelijk op en over een hobbelig parcours pompen. Dat doe je door te duwen, te liften en te springen. Trappen is bijna bijzaak op het compacte parcours. 

   

  Die discipline ligt Aiko Gommers erg goed. De 17-jarige deelneemster won de kwalificaties in Brussel en verbaasde zichzelf dit weekend met goud op het wereldkampioenschap in Lissabon.

  Ik heb er geen woorden voor. Ik kwam echt zonder verwachtingen naar Portugal, voor de fun en om te kijken hoe ver ik zou geraken. En ik won! Ongelooflijk. Ik heb altijd al pump tracks gereden, maar pas dit jaar legde ik de lat hoger. Ik ben zo trots.

  BMX