Engeland moet match zonder fans spelen na rellen voor de EK-finale

  De Europese voetbalbond heeft de Engelse bond een zware straf opgelegd voor de ongeregeldheden die zich rond de EK-finale Engeland-Italië hebben voorgedaan. Fans zonder ticket raakten met geweld Wembley binnen, wat voor hallucinante beelden zorgde.

  Een eerste finale van een groot voetbaltoernooi in meer dan 50 jaar. En dat dan nog eens in het eigen Wembley. Heel wat Engelse voetbalfans wilden ver gaan om erbij te zijn tegen Italië.

   

  Heel wat supporters konden door de politiecontrole en veiligheidsbarrière dringen om ook zonder ticket het stadion binnen te geraken. Bij gevechten in en rond het stadion raakten 19 agenten gewond en werden 49 mensen opgepakt.

   

  Bij de Europese bond UEFA konden ze er niet om lachen dat de hoogmis van hun voetbalfeest zo bezoedeld werd. Als straf moet Engeland zijn volgende thuismatch zonder publiek spelen. Mocht er de komende 2 jaar zich opnieuw een incident voordoen, dan komt er nog een extra match achter gesloten deuren bij. De Engelse bond moet ook een boete van 100.000 euro betalen.

  Beelden van de rellen