Ga naar de inhoud

Schuermans en Claes opgehouden in Cape Epic: "Onbegrijpelijk dat ze ons niet doorlaten"

Frans Claes en Jens Schuermans zijn begonnen aan de Cape Epic.

In de Cape Epic zijn Jens Schuermans en Frans Claes uitstekend begonnen met een 4e plaats in de proloog. Maar er zat meer in. "In de laatste afdaling wou een trager team ons niet doorlaten. Dat was jammer, want zij deden niet mee voor de ereplaatsen", reageert Frans Claes.

De Cape Epic is een loodzware 8-daagse mountainbikerace voor duo's in Zuid-Afrika. Van Belgische zijde volgen we olympiër Jens Schuermans en Frans Claes met een vergrootglas.

In de proloog kreeg het Belgische duo 20 kilometer met 600 hoogtemeters voorgeschoteld op de flanken van de Tafelberg. De 4e plek was vandaag het eindresultaat voor Claes en Schuermans, die 2'07" toegaven op de winnende tandem Sarrou-Beers.

"In het begin konden we op de brede gravelwegen een viertal teams voorbijrijden", doet Claes zijn verhaal.

"Maar in de laatste afdaling was het de hele tijd singletrack. We reden toen achter een trager team dat ons niet wou voorbijlaten. Dat is een toch een beetje onbegrijpelijk."

 

"Het tragere team deed niet mee voor de ereplaatsen. Het had hen 3 seconden gekost om even te wachten en ons door te laten. Dat is jammer."

Claes: "Jammer dat we tijd verliezen in laatste afdaling"

Jens Schuermans: "Leuk dat parcours er meer glibberig bij lag door regen"

Bekijk actiebeelden van Schuermans en Claes in de proloog

De top 3 van de proloog

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.