Ga naar de inhoud

Hoogtewerker houdt hockeyinterland België-Duitsland 1,5 uur tegen

Opschudding in Ukkel, waar om 14.10 uur de Belgische hockeyvrouwen tegen hun Duitse collega's hun tweede wedstrijd van de Pro League zouden op gang trappen. Maar een hoogtewerker gooide roet in het eten. De wedstrijd begon uiteindelijk 1,5 uur later, nadat het vehikel weggehaald was.

Om 14.10 uur was er in Ukkel een België-Duitsland gepland bij de vrouwen, om 16.30 uur een bij de mannen, allebei in het nieuwe Pro League-seizoen.


Maar in de buurt van een van de doelen stond net naast het veld nog een hijskraan in de weg. De hoogtewerker diende om de tv-camera's boven het veld op te hangen. Wat juist het probleem was met de kraan, is niet meteen duidelijk, maar men kreeg het gevaarte niet zomaar weg.

 

Verschillende personen zochten een oplossing. De ploegen braken hun opwarming af en trokken weer naar de kleedkamers. "Dit heb ik nog nooit gezien", zei bondscoach Raoul Ehren, maar hij bleef er rustig bij. "Het kan soms ook door een onweer dat de start wordt uitgesteld."

Zodra de hoogtewerker uit de weg gehaald was, duurde het sowieso nog 25 minuten voor de partij kon beginnen: 15 minuten voor de opwarming en 10 minuten voor het protocol. Rond 15.40 uur werd de match op gang gebracht.

1,5 uur vertraging, mannen beginnen om 18.10 uur

Uiteindelijk zal de match met meer dan 1,5 uur vertraging beginnen. Het aanvangsuur bij de mannen is ondertussen opgeschoven naar 18.10 uur. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.