BEKIJK: Red Panthers slepen zich voorbij Duitsland met knappe strafcorner

za 16 oktober 2021 17:02
Ambre Ballenghien en Louise Versavel
Grote vreugde bij doelpuntenmaakster Ambre Ballenghien en Louise Versavel.

De nationale hockeyvrouwen hebben de dubbele confrontatie met Duitsland ingezet met een overwinning. Ambre Ballenghien maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. In het laatste kwart mikte ze een strafcorner mooi binnen. "Je ziet dat we aan het groeien zijn", sprak een tevreden bondscoach achteraf.

België - Duitsland 1-0

Doelpunt:

• 53' Ballenghien 1-0 (sc)

Loon naar werken in de slotfase

Duitsland (FIH-5) kwam naar Ukkel afgezakt met een kwartfinale in Tokio op zak. Van die ploeg speelde nauwelijks nog een speelster mee. De Belgische bondscoach Xavier Reckinger stelde een jeugdig team van gemiddeld 22 jaar op.

Spek naar de bek van onze jonge Panthers (FIH-9) die de Duitse goalie Rother snel aan het werk zetten met pogingen van Ballenghien, Gerniers en Van den Borre.

In het tweede kart moest de Belgische goalie D'hooghe zich onderscheiden. Zij wisselde elk kwart af met Sotgiu.

Na de rust namen de Belgische vrouwen de regie weer in handen, met een verdiend en mooi doelpunt 7 minuten voor tijd. De nog altijd maar 20-jarige Ballenghien mikte een strafcorner keurig in de linkerbovenhoek.

Stephanie Vanden Borre
Stephanie Vanden Borre (r) in actie.

Eerder deze week verloren de Red Panthers van olympisch kampioen Nederland (2-0). Morgen treffen België en Duitsland elkaar opnieuw in Ukkel.

Ballenghien: "Gescoord in bijzijn van familie en vrienden"

"Ik ben erg blij met deze prestatie in eigen huis", sprak doelpuntenmaakster Ambre Ballenghien.

"Ik heb dan ook eens gescoord in het bijzijn van mijn familie en mijn vrienden, dat maakt het bijzonder voor mij. Ze zijn allemaal komen kijken. Het geeft me extra energie."

Bondscoach: "Je ziet dat we aan het groeien zijn"

"Het is erg fijn om een eerste keer van Duitsland te winnen in dit toernooi", blikt bondscoach Raoul Ehren terug op de match. "Op onze zege valt ook niets af te dingen."

"Ik ben erg blij met de energie die het jonge team heeft laten zien én met de manier waarop we de wedstrijd hebben uitgespeeld. Daaraan zie je dat we aan het groeien zijn."