Ga naar de inhoud

3D-technologie kampt nog met kinderziekten: STA-OHL ligt 7 (!) minuten stil

De bewuste buitenspelfase tijdens Standard - OHL.

0 / 0

Dit weekend werd er in de Jupiler Pro League voor het eerst gebruik gemaakt van 3D-lijntechnologie. De nieuwe technologie moet moeilijke buitenspelkwesties afvlaggen. Maar alle begin is moeilijk. In de wedstrijd tussen Standard en OHL had de scheidsrechterscel maar liefst 7 minuten nodig om de knoop door te hakken. 

Dat de 3D-technologie nauwkeuriger is dan de huidige buitenspeltechnologie van de VAR staat buiten kijf. Toch werd er vooraf ook een "maar" geopperd bij het nieuwe systeem. 

 

Zo zou het proces heel wat langer duren ...

 

Dat heeft de wedstrijd tussen Standard en OH Leuven pijnlijk blootgelegd. Bij de 3-0 van de Rouches werd Dragus afgevlagd voor buitenspel. Op de beelden is meteen te zien dat het millimeterwerk een kolfje naar de hand van de nieuwe 3D-technologie was.

 

De beslissing van de VAR liet - tot het ongenoegen van het thuispubliek - maar liefst 7 minuten op zich wachten. Het verdict: toch buitenspel.

 

OH Leuven profiteerde van die pauze om nog eens tactisch bij te sturen. Het kwam nog knap terug op gelijke hoogte (2-2).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Luka Elsner gaf zijn manschappen - in afwachting van de buitenspelbeslissing - nog wat extra richtlijnen mee.