KV Mechelen en AA Gent kronen zich tot esportskampioenen van 2021

  Esportscompetities zijn al enige niet meer uitsluitend het domein van pure esportsteams. Ook voetbalploegen mengen zich steeds meer in het debat en doen het zelfs steengoed in League Of Legends en CS:GO. 

  KV Mechelen kroonde zich zaterdag tot Belgisch kampioen in League Of Legends door vaste waarde en topfavoriet Sector One te kloppen in de finale. Mechelen was in de halve finales in een strijd onder voetbalclubs al voorbij KRC Genk Esports gewalst. 

  Uitblinkers: mid laner Michael “Mikkel” Nguyen en top laner Jan-Willem “Tuomari” van Wingerden

   

  Dat KV Mechelen hoge ogen gooit, hoeft niet te verwonderen. Achter De Kazerne hebben ze al 2 jaar ervaring in esports. Daarnaast deden ze er ook de juiste transfers door mensen van Arthra esports weg te plukken. In de lente kon KVM Esports ook al Europees spelen. 

   

  AA Gent, ofwel LowlandLions, kroonde zich tot grote winnaar van het EliteSeries Championship CS:GO. Zij deden dat door eClub Brugge te kloppen  in een razend spannende finale. 

   

  Uitblinker: Roberts “Shield”  Tipsis 

   

  Ook hier moeten we niet ver zoeken naar een verklaring van het succes. LowlandLions was de voorbije jaren een grootwinnaar in de Benelux en kruipt nu in de huid van AA Gent.