Ga naar de inhoud

Formule 1-kalender telt volgend jaar recordaantal van 23 races

Volgend jaar zullen Hamilton en Verstappen in 23 races om de titel mogen strijden.

De Formule 1 heeft vrijdag zijn kalender voor 2022 bekendgemaakt. De rijders krijgen komend seizoen een recordaantal van 23 GP's voor de wielen. In maart start het seizoen in Bahrein, eind november sluit Abu Dhabi het kampioenschap af. China verdwijnt om coronaredenen van de kalender.

Ook dit jaar stonden er oorspronkelijk 23 races op het programma, maar door de coronapandemie werden verschillende Grote Prijzen geannuleerd of geherprogrammeerd. Er zullen er uiteindelijk 22 worden gereden.   

 

China behoort volgend seizoen, omwille van coronagerelateerde redenen, niet tot de F1-kalender. Ook dit jaar viel de GP van Shanghai om die reden van de tabel. De Grote Prijs van België, in Spa-Francorchamps, staat op 28 augustus op het programma. Een week later trekt het circus naar het Nederlandse Zandvoort.

 

Momenteel is de Nederlander Max Verstappen de leider in de WK-tussenstand met 262,5 punten. Hij telt zes punten meer dan zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. De volgende Grote Prijs wordt op 24 oktober verreden in Austin (Verenigde Staten).  

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.