Ga naar de inhoud

BK korte baan in Leuven wordt laatste act in zwemcarrière van Kimberly Buys

Kimberly Buys vindt het welletjes geweest na 16 jaar.

Kimberly Buys zet volgende maand een punt achter haar zwemcarrière. Het BK korte baan in Leuven wordt de eindhalte voor de 32-jarige zwemster. Dat heeft Buys vrijdag zelf bevestigd op Instagram.

Dat Kimberly Buys ermee kapt, is geen verrassing. In juni liet ze al weten dat ze bezig was met haar afscheid, nadat ze er niet in geslaagd was om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio. In Londen (2012) en Rio De Janeiro (2016) was ze er wel bij.

 

"De voorbije 16 jaar als internationaal zwemmer zijn voorbij gevlogen zonder dat ik het besefte. Nu sta ik voor het einde", schrijft Kimberly Buys op Instagram.

"Het BK in Leuven wordt mijn laatste wedstrijd. Ik hoop jullie daar te zien. Nog 4 weken!"

Buys, een specialiste van de vlinderslag, veroverde in haar lange carrière 2x zilver op het EK korte baan: in 2010 op de 200m wisselslag en in 2012 op de 100m vlinderslag. Drie jaar geleden pakte ze op het EK in groot bad in Glasgow ook brons op de 50m vlinderslag.

Momenteel heeft Buys 9 Belgische records in het zwemmen op haar naam staan. Vier in individuele nummers (100m en 200m rugslag en 50m en 100m vlinderslag) en 5 in verscheidene estafettenummers.

Bekijk: Buys zwemt naar brons op EK in Glasgow (2018)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.