Belgische curlingploeg Red Rocks grijpt naast ticket voor Winterspelen

De Red Rocks mogen in februari niet naar Peking.

De Belgische curlingploeg heeft zich niet kunnen plaatsen voor de Olympische Winterspelen in Peking in 2022. De Red Rocks verloren kansloos van Tsjechië in de play-offs van het pre-kwalificatietoernooi.

Om kans te maken op één van de twee olympische tickets moest de Belgische curlingploeg zich eerst nog plaatsen voor het olympisch kwalificatietoernooi (5-18 december). Alleen de top twee van het pre-olympisch kwalificatietoernooi in het Turkse Erzurum stootte door.

 

De Red Rocks wonnen wel 3 van hun 5 duels in de groepsfase, maar in de play-offs verloren ze kansloos van Tsjechië met 3-14. Tom Van Waterschoot, Jeroen Spruyt, Timo Verreycken en Bram Van Looy moeten hun olympische ambities dus opbergen.

 

In september werd de Belgische curlingploeg wel nog tweede op het EK in de C-divisie. Dat leverde hen een promotie op naar de B-divisie.