Ook Eli Iserbyt is onder indruk van WK-omloop: "Voor meer dan één crosser"

  Een besmeurde Eli Iserbyt klautert een helling op.

  Gisteren hebben de veldrijders kennisgemaakt met het WK-parcours in de Amerikaanse stad Fayetteville. En die valt in de smaak.

  "Dit rondje is zeker WK-waardig", getuigt Eli Iserbyt na de Wereldbekercross in Fayetteville. "Er zitten ingrediënten in voor meer dan één renner. Dat maakt het zo mooi."

   

  "De organisatie heeft flink geïnvesteerd in deze omloop", gaat de Europese kampioen voort. "Alles is mooi aangelegd en er is voldoende plaats voor het publiek."

   

  "Alleen is de omloop in droge omstandigheden misschien iets te kort voor een WK. Daarom zou ik voor een extra lus kiezen."

   

  Gisteren moesten de crossers aan de slag in de regen. "Voor mij mag het parcours er in januari droog bijliggen. Dan kan ik mijn explosiviteit beter uitspelen", stelt Iserbyt.

   

  "Ik kijk er alleszins naar uit om hier terug te keren. De stad is ook fietsvriendelijk. Ze investeren hier veel in fietspaden en offroadroutes."

  Eli Iserbyt in actie op het WK-parcours.

  Vanthourenhout: "Blijft het droog of valt er regen?"

  Michael Vanthourenhout is het eens met zijn ploegmaat. Ook bij hem valt de omloop in de smaak.


  "Het weer zal een grote rol spelen. Blijft het droog, dan vliegen we erover. In winterse omstandigheden wordt dan weer erg zwaar", heeft hij ondervonden.

  Michael Vanthourenhout gooit zich naar beneden in Fayetteville.

  bekijk ook: