De keerzijde van de "matten" in Fayetteville: Vanthourenhout krijgt draad in versnellingsapparaat

    In de strijd om de podiumplaatsen van de wereldbeker in Fayetteville was er in de voorlaatste ronde slecht nieuws voor Michael Vanthourenhout. Een synthetisch net uit de ondergrond draaide in zijn versnellingsapparaat. En dus stond hij te voet. 

    Wat, een synthetisch net? Juist. De organisatie van de cross in Fayetteville had zwaar geïnvesteerd om een mooi wereldbeker en WK-parcours in elkaar te boksen. Daarbij was er ook aandacht voor de ondergrond, die met synthetische netten of matten werd bedekt om baggerpartijen te vermijden. 


    Door die ingreep lag de snelheid hoog, ondanks de hevige regenval. Voor Michael Vanthourenhout draaide het minder positief uit. Een stuk van het net kwam los en draaide in zijn achterwiel. De renner van Pauwels-Sauzen stond te voet. Gelukkig voor hem was de materiaalpost vlakbij en verloor hij maar enkele seconden. Vanthourenhout kon zijn podiumplek toch nog vasthouden.