Fuglsang naar Israel Start-Up Nation: "Kan nog grote koersen winnen"

  Israel Start-Up Nation heeft twee namen toegevoegd aan de ploeg voor komend wielerjaar: Jakob Fuglsang en Hugo Houle. Ze hebben beiden hun handtekening gezet voor drie jaar. Fuglsang klinkt op zijn 36e nog ambitieus. "De Tour-start in Denemarken is natuurlijk een belangrijk doel voor mij", vertelt hij.

  Fuglsang is op zijn 36e nog hongerig en doet er nog drie jaar bij met een nieuwe ploeg. Hij trekt de deur bij Astana dus achter zich dicht. "Ik denk dat dit een goed moment is om iets nieuws te proberen", vertelt hij. "Ik kan het team helpen met mijn ervaring en ik ben ervan overtuigd dat ik nog grote wedstrijden kan winnen."

   

  De Deen kijkt ook bijzonder uit naar de Tour dit jaar. "De start in Denemarken is uiteraard een belangrijk doel voor mij."

   

  Fuglsang won vorig jaar nog de Ronde van Lombardije en heeft ook Luik-Bastenaken-Luik op zijn palmares staan. Net zoals onder andere twee eindzeges in de Dauphiné en een rit in de Vuelta. 

   

  Ook de 31-jarige Canadees Houle sluit zich aan bij de ploeg. Ook hij maakt de overstap van Astana.