Ga naar de inhoud

Noord-Franse krant: "Binche startplaats van Tour-etappe in 2022"

Binche staat bekend voor zijn Gilles, folkloristische carnavalpersonages.

Donderdag maakt Tour-directeur Christian Prudhomme het parcours van de Tour 2022 officieel bekend. De Grand Départ is toegewezen aan Kopenhagen, dat wisten we al. Van de rest menen sommige media al wat ontdekt te hebben. Zo ook de Noord-Franse krant "La Voix du Nord". Die schrijft dat Binche de startplaats zou worden van een rit op 7 juli.

De Tour van 2022 gaat op 1 juli van start in Denemarken. De karavaan zal volgend jaar 3 dagen in hoofdstad Kopenhagen en omgeving vertoeven. La Voix du Nord weet dat op een eerste rustdag op 4 juli het hele circus naar het Noord-Franse departement Nord-Pas-de-Calais zal verhuizen.

 

Op 5 juli zou er van Duinkerke naar Calais gefietst worden, mogelijk met een uitstapje naar het Heuvelland. De dag nadien zou er een Roubaix-achtige etappe op het menu staan, om op 7 juli in België een start van een Tour-rit te hebben: van Binche richting de Moezel meent de krant.

 

Binche was al startstad van een rit in de Tour van 2019. Onze Franstalige collega's van de RTBF weten dat de stad de thuisbasis is van Intermarché-Wanty-Groupe Gobert, dat aan de Tour deelneemt.

 

De RTBF heeft ook achterhaald dat de burgemeester en sportschepen van Binche donderdag in Parijs zullen zijn. Voor de voorstelling van het officiële parcours?