Laurens Sweeck verkent WK op tv: "Neen, ik zal niet met notitieboekje in zetel zitten"

  Laurens Sweeck is er deze week niet bij in de Verenigde Staten.

  In de Wereldbeker in Fayetteville (Arkansas) zullen de crossers morgenavond voor het eerst kennismaken met het WK-parcours. Laurens Sweeck is een van de afwezigen. "De renners ter plekke zullen een beter idee hebben van de ondergrond, maar de omstandigheden de dag van het WK zijn bepalend", zegt Sweeck.

  Terwijl zijn collega's crossen in de Wereldbekerwedstrijden in de Verenigde Staten, probeert Laurens Sweeck op stage in Spanje zijn conditie aan te scherpen. 

   

  De voormalige Belgische kampioen reisde niet af naar de VS, omdat hij geen weerbots wil krijgen van die trip en omdat hij geen vooruitgang ziet in de Amerikaanse crossen.

   

  "Het piekt wel een beetje om de andere crossers nu bezig te zien op tv, maar ik lig er niet wakker van. Ik heb daarvoor gekozen, dus het is nu eenmaal zo", zegt Sweeck.

  In de aanloop naar het WK zal iedereen de cross van morgen herbekijken zodat het parcours weer fris in het hoofd zit.

  Laurens Sweeck

  Morgen mist Sweeck wel de kennismaking met het WK-parcours, in de WB-wedstrijd in Fayetteville. "Ik zal de wedstrijd op tv volgen, dan heb ik ook al een idee over de omloop."


  "De renners ter plekke zullen beter weten hoe de ondergrond is. Maar ik denk dat de omstandigheden op de dag van het WK zelf bepalend zullen zijn."


  Zal Sweeck morgenavond in zijn zetel zitten met een notitieboekje in de hand? "Neen, zo ver gaat dat niet."

   

  "In de aanloop naar het WK zullen alle deelnemers de Wereldbeker-cross van Fayetteville wel nog eens herbekijken zodat het parcours weer fris in het hoofd zit."

  "Niet op de 1e startrij op het WK? Dat wist ik op voorhand"

  Het Wereldbekerklassement bepaalt wie op het WK op de 1e rij mag starten. Vreest Sweeck dat hij door het passen voor de Amerikaanse crossen een rijtje verderop zal staan?

  "Ik heb wel nog wat UCI-punten van het vorige WK en van de afgelopen wedstrijden. Dat zal niet volstaan om op de 1e rij te starten. Maar dat wist ik op voorhand, dus daar leg ik me bij neer."


  "Als ik de komende weken goed presteer, dan zal ik wel weer snel op de eerste rij staan", meent Sweeck.