Beloftecoach Jacky Mathijssen: "Belangrijke stap in groeiproces van deze spelers"

  Jacky Mathijssen met een knuffel voor Michel-Ange Balikwisha.

  Met een 1-0-zege tegen Denemarken hebben de Belgische beloften een belangrijke klip omzeild die hun bootje richting het EK in Roemenië en Georgië moet brengen. "Maar het is pas binnen als we de finish zijn gepasseerd en daar zijn we nog niet", zegt bondscoach Jacky Mathijssen.

  Jacky Mathijssen straalde na de match. "Het was niet gemakkelijk, maar als je tegen zo'n supergoeie ploeg een resultaat kunt binnenhalen... Het is niet voor niets dat Denemarken er al een paar keer op rij bij was op het EK."

   

  "Maar onze groep kan niet alleen voetballen, maar kan ook de mouwen opstropen als het nodig is. De spelers kunnen ook flexibel zijn. Op een bepaald moment waren we de grip kwijt, maar we hebben het toch kunnen oplossen met de spelers op het veld."

   

  "Dit was een belangrijke stap in het groeiproces van deze spelers. Maar dit moet nu bevestigd worden, volgende maand al tegen Turkije. Dat wordt even moeilijk, want Turkije gelooft er ook nog in."

   

  "Als we de Turken kunnen afschudden, dan zullen we er echt dichtbij zijn. Maar het is pas binnen als we de finish gepasseerd zijn en daar zijn we ondanks onze 12 op 12 nog niet."

  Lees ook:

  Uitslagen en stand in groep van België

  wedstrijden België in groep I
  Kazachstan België 1-3
  Turkije België 0-3
  België Kazachstan 2-0
  België Denemarken 1-0
  België Turkije 2-0
  Schotland België 0-2
  Denemarken België 1-1
  België Schotland 0-0
  stand in groep I
      M W G V +/- punten
  1. België 8 6 2 0 +12 20
  2. Denemarken 6 4 1 1 +5 13
  3. Turkije 6 2 1 3 -3 7
  4. Schotland 7 1 3 3 -4 6
  5. Kazachstan 7 0 1 6 -10 1