Dowsett valt werelduurrecord Campenaerts aan, Ganna denkt erover na

  Alex Dowsett en Filippo Ganna.

  Over 3 weken moet Victor Campenaerts zijn werelduurrecord misschien afgeven. De 33-jarige Brit Alex Dowsett wil beter doen dan 55,089 km. Ook wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna overweegt een aanval.

  2 jaar geleden in Mexico legde Victor Campenaerts 55,089 km af op de piste van de Mexicaanse stad Aguascalientes. Woensdag 3 november 2021 wil Alex Dowsett (33) op dezelfde wielerbaan beter doen dan onze landgenoot.

   

  Dowsett had het werelduurrecord al een keer in handen. In 2015 fietste hij 52,757 km bij mekaar in Manchester. Een maand later verpulverde Sir Bradley Wiggins zijn prestatie in Londen (54,526 km).

   

  "Toen ik het record brak 6 jaar geleden voelde ik dat er nog iets in de tank zat. Dat was frustrerend", vertelt Dowsett. 

   

  "Victor heeft de lat erg hoog gelegd. Het wordt een hele, maar geen onmogelijke opgave. De hoogte in Aguascalientes moet in mijn voordeel spelen", denkt de renner van Israel - Start Up Nation.

   

  Aguascalientes ligt bijna 1.900 meter boven zeeniveau.

  Victor heeft de lat erg hoog gelegd. Het wordt een hele opgave, maar geen onmogelijke.

  Alex Dowsett

  Dowsett wilde vorig jaar al een poging doen, maar daar stak het coronavirus een stokje voor.

  Ganna: "Ik heb al eens een test gedaan"

  Er is nog een kaper op de kust. Niemand minder dan Filippo Ganna denkt eraan zijn vizier te richten op het werelduurrecord. Dat liet de wereldkampioen tijdrijden onlangs verstaan in de Gazzetta dello Sport.

   

  "We zullen zien in de toekomst. Ik hoop dat ik ooit een fles rosé kan kraken om het werelduurrecord te vieren", zei Ganna in de sportkrant.

   

  "Ik heb al eens een test gedaan in Montichiari na de Giro, na een hoogtestage. Het duurde maar 30 minuten, maar het was echt loodzwaar."

   

  In een halfuur haalde Ganna een gemiddelde van 57,5 km/u.

   

  "Het is een ongelooflijke inspanning. Alles zal zeer goed gepland moet worden", beseft de toprenner van Ineos.

  Filippo Ganna (m) vorige maand op het podium van het WK tijdrijden.

  BEKIJK: Het werelduurrecord van Victor Campenaerts

  bekijk ook: