Brecel pot zich met remonte een weg naar de 2e ronde op Northern Ireland Open

  Luca Brecel heeft zich ten koste van Liang Wenbo geplaatst voor de 2e ronde van het Northern Ireland Open snookertoernooi. Zijn Chinese tegenstander kwam nochtans op een 0-2-voorsprong, maar Brecel won 4 frames op een rij.

  Liang Wenbo draait al een paar jaar mee in de snookertop, met onderweg onder meer winst op de English Open, net als de Northern Ireland Open een rankingtoernooi.

   

  Liang, die 14 plaatsen hoger staat op de ranglijst, kwam met onder meer een break van 113 op een 0-2-voorsprong. Na twee wat rommelige frames maakte Brecel gelijk, om het vervolgens met twee forse breaks helemaal af te maken.

   

  In de 2e ronde krijgt Brecel wellicht de meervoudiige Schotse wereldkampioen John Higgins tegenover zich, tenzij die zich zou laten verrassen door de Pakistaan Farakh Aijab.