Ga naar de inhoud

Marion Rousse aangesteld als directeur van de Tour de France voor vrouwen

Organisator ASO heeft Marion Rousse benoemd tot directeur van de Tour de France voor vrouwen. Die wordt vanaf volgend jaar na een lange afwezigheid nieuw leven ingeblazen.

Marion Rousse is zelf ex-wielrenster en werkt als analist en commentator voor de Franse televisie. Daarnaast kun je haar ook kennen als de vriendin van wereldkampioen Julian Alaphilippe, met wie ze ook samen een kindje heeft.

 

Rousse heeft al wat ervaring met de organisatie van wielerkoersen. Zo was ze de voorbije jaren al vicedirecteur van de Ronde van de Provence en de Ronde van de Savoie Mont-Blanc.

 

Nu krijgt ze dus ook de verantwoordelijkheid over de vernieuwde Ronde van Frankrijk voor vrouwen. Vanaf 24 juli zullen de vrouwen in het zog van de mannen 8 etappes rijden doorheen Frankrijk. Donderdag wordt het parcours voorgesteld door Rousse.

 

"Ik wil er alles aan doen om van deze wedstrijd een volksfeest te maken, en dat voor vele jaren", neemt de Française zich voor. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.