De Coninck: "Martinez is te conservatief in zijn selecties en zijn spelsysteem"

  De ontgoochelende tweede helft tegen Frankrijk heeft er hard ingehakt bij de Belgische voetbalfans. De kritische geluiden klinken steeds luider en er wordt ook naar de bondscoach gewezen. "Hij is ook technisch directeur en dat is een probleem", vindt Wim De Coninck.

  Vanavond spelen de Rode Duivels nog een verplicht nummertje tegen italië voor de derde plaats. "De kans bestaat dat we verliezen tegen een B-ploeg van Italië, dan staat het land weer min of meer op stelten. We zijn het aan onszelf verplicht om er toch nog vol voor te gaan en die revanche te pakken", vindt Wim De Coninck.

   

  "We mogen niet verliezen, en dat weet Martinez ook. Maar met welke ploeg zullen we spelen. Hazard en Foket zijn weg, maar vooral ook Lukaku. En zal Kevin De Bruyne er wel nog zin in hebben? Misschien is het eens het moment om kansen te geven aan bepaalde jongens en te spelen met De Ketelaere, Vanaken, Saelemaekers, Theate,... Al vrees ik dat Martinez weer voor zekerheid zal kiezen, voor de spelers die hem al veel hebben gebracht."

   

  Voor De Coninck is het duidelijk: de bondscoach is te conservatief. "In zijn selecties en in zijn spelsysteem. Martinez heeft voor de match altijd wel een heel plan in zijn hoofd en is perfect voorbereid, maar tactisch ingrijpen tijdens een wedstrijd, dat heeft hij niet. Als we op achterstand staan of als we het moeilijk krijgen, slaagt hij er niet in om dat om te draaien, integendeel."

  Ik vrees dat Martinez weer voor zekerheden zal kiezen, voor jongens die hem al veel gebracht hebben

  "Kijk maar naar het EK. Daar wou hij tegen Italië Benteke inbrengen in minuut 96, rijkelijk laat. Nu tegen Frankrijk liet hij Tielemans zwemmen en liet hij de geblesseerde Hazard veel te lang staan."


  "Wat ook opvalt, hij staat daar tijdens een match altijd alleen. Hij laat zich zelden of nooit adviseren. Er is nooit een assistent die aan zijn mouw komt trekken. Dat is bij andere landen toch anders. Van een Thierry Henry verwacht je toch ook dat die de dingen ziet en meer input heeft. Twee mensen weten altijd meer dan een. Dat lijkt toch het zwakke punt van Martinez."


  "Daar is analyse nodig en rechtzetting. Misschien moet er iemand naast hem komen die beter kan ingrijpen. Maar het is Martinez die zichzelf moet evalueren. HIj is ook technisch directeur. Dat is een probleem."

  Lees ook: