Bondscoach na doelpunt invaller De Ketelaere: "Getoond dat hij klaar is"

  Charles De Ketelaere scoorde de 2-1 in Turijn.

  De nederlaag tegen Italië in de kleine finale van de Nations League had toch nog een klein lichtpuntje: Charles De Ketelaere kreeg geen basisplaats, maar drukte als invaller mee zijn stempel en scoorde de 2-1. De Brugse chouchou sprak zelf over een leerschool en kreeg complimenten van de bondscoach.

  "Natuurlijk ben ik op persoonlijk vlak blij met die eerste goal", vertelde Charles De Ketelaere na de wedstrijd. "Al had ik natuurlijk liever de Nations League gewonnen."

   

  De Ketelaere stond gisteren niet in het basiselftal tegen Italië, maar viel in de tweede helft puik in. "Ik mocht invallen en dan probeer je je kwaliteiten te gebruiken om in de wedstrijd te komen. Als je dan nog scoort, is dat mooi."

   

  "Ik zag de opening tussen zijn benen en de bal ging er mooi tussendoor. Dat ik zo kalm bleef? Dat moet wel als je raak wil treffen. Ik probeer mijn best te doen en me te tonen op training."

   

  "Dat is echt een leerschool: je leert zo veel van die gasten. Nadien kan je dat gebruiken om zelf weer beter te worden."

   

  Volgens De Ketelaere maakten details en efficiëntie het verschil tussen België en Italië. "We krijgen weer een strafschop tegen, we moeten echt als ploeg kijken hoe we dat kunnen vermijden."

   

  "Daarnaast hadden we vele kansen, maar scoorden we slechts één keer. Iedereen bleef er wel voor gaan, ook al stonden we achter."

  Ik mocht invallen en dan probeer je je kwaliteiten te gebruiken om in de wedstrijd te komen. Als je dan nog scoort, is dat mooi.

  Charles De Ketelaere

  Bondscoach: "Eerste keer dat Charles zo vrij was bij de nationale ploeg"

  Roberto Martinez gaf geen startnummer aan Charles De Ketelaere, maar was op zijn persbabbel na de nederlaag tegen Italië dan weer laaiend enthousiast over het Brugse goudhaantje.

   

  "Hij heeft getoond dat hij klaar is", zag Martinez. "De manier waarop Charles zich inpaste in het aanvallende spel was indrukwekkend."

   

  "Het was de eerste keer dat hij zo vrij was bij de nationale ploeg. Voorheen had ik niet het gevoel dat hij al klaar was. Het is dan ook geweldig om hem nu op dit niveau te zien."

  Lees ook: