Motorrijder Xavier Siméon kroont zich tot wereldkampioen uithouding

  Voor Siméon is het zijn tweede wereldtitel uit zijn carrière.

  Onze landgenoot Xavier Siméon (Suzuki) heeft de wereldtitel motoruithouding veroverd, samen met zijn Franse teamgenoten Gregg Black en Sylvain Guintoli. Voor de 32-jarige Siméon is het zijn tweede wereldtitel - zijn eerste in endurance - na zijn Superstock 1000-titel in 2009.

  Siméon trok zaterdag naar het Tsjechische Most met de wereldtitel binnen handbereik. In die 6 Uur van Most, de vierde en laatste manche van het kampioenschap, kon enkel een combinatie van omstandigheden de titel nog ontnemen van Siméon, Black en Guintoli, die rijden voor het Yoshimura Sert Motul team.

   

  Het drietal reed constant in derde positie tijdens de wedstrijd. Op twee uur van het einde was de wereldtitel binnen, na de opgave van het Yamaha-drietal Alt-Marino-Terol, het enige trio dat de titel nog kon afsnoepen van Siméon en co.

   

  Na zeges in de 24 Uur van Le Mans en de Bol d'Or bekroont Siméon nu dus zijn kampioenschap met de wereldtitel. Voor onze landgenoot is het al zijn tweede wereldtitel in de motorsport, na een eerdere titel in het Superstock 1000-kampioenschap in 2009.

   

  "Ik ben heel blij met deze wereldtitel, een mooie beloning na al die jaren GP", reageerde Siméon. "Ik ben erg gelukkig om kampioen te zijn in een discipline waarin ik ben opgegroeid, want hier kreeg ik de passie voor de motor dankzij mijn vader, die zelf rijder was."

  Siméon mag de champagne ontkurken: