Brazilië kan Duivels straks na ruim 3 jaar van eerste plaats FIFA-ranking stoten

  De Rode Duivels dreigen hun voornaamste eretitel te verliezen. Na ruim 3 jaar staat België op het punt om zijn leidersplaats op de FIFA-ranking kwijt te spelen aan Brazilië. Dat becijferde Belga.

  Onze nationale ploeg heeft al betere tijden gekend - toegegeven: veel mindere ook.

   

  Maar door de nederlagen tegen Frankrijk en Italië in de Nations League is de kans groot dat de Rode Duivels binnenkort hun eerste plaats op de FIFA-ranglijst verliezen. Een eretitel waar onder andere Roberto Martinez graag mee uitpakt.

   

  De verlieswedstrijden kostten België geen punten - omdat de Final Four geldt als een knock-outfase van een groot toernooi - maar bracht er dus ook geen op. De teller blijft dus op 1.832,33 punten staan - hetzelfde puntenaantal als bij de vorige ranking in september.

   

  Het probleem daarbij is dat de Rode Duivels toen al de hete adem van Brazilië in de nek begonnen te voelen. De Seleçao verkleinde de achterstand vorige maand al tot twintig punten (1.832 tegen 1.812) en met de winst in de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Venezuela (1-3) komt de vijfvoudige wereldkampioen nu al op 1.816.48 punten te staan, terwijl er de komende dagen nog twee interlands gespeeld worden.

   

  Zondag volgt er de uitwedstrijd in Colombia en volgende week donderdag het thuisduel tegen Uruguay. Met twee zeges komen de Brazilianen dan op 1.832,99 en met de puntentelling na de komma steken ze dan de Belgen voorbij.

  We zijn al drie jaar nummer een van de wereld en willen dat ook blijven.

  Roberto Martinez

  Voor de match tegen Italië gaf de bondscoach nog aan dat de FIFA-ranking wel degelijk waarde heeft. "Uiteraard is die ranking belangrijk voor ons", vertelde bondscoach Roberto Martinez zaterdag. "We zijn al drie jaar nummer 1 van de wereld en willen dat ook blijven."

   

  De Rode Duivels staan sinds 20 september 2018 op de eerste plaats van de FIFA-ranking. Van november 2015 tot maart 2016 viel die eer hen ook al eens te beurt. Daar wordt hier en daar smalend over gedaan, omdat de prijzenkast van de Gouden Generatie nog steeds leeg is en de kans op succes met de ouder wordende spelersgroep steeds kleiner wordt.