OVERZICHT WK-kwalificaties: Deense perfectie, klein mirakel voor San Marino

Veel WK-kwalificatiewedstrijden in Europa vandaag. Wat u daarvan moet onthouden? Dat de Denen indruk blijven maken, dat San Marino er zowaar in slaagde om Lewandowski lam te leggen en dat het dak eraf ging in Schotland. Een overzicht van de belangrijkste resultaten.

Moldavië
0-4
Denemarken

Denemarken blijft de perfectie benaderen tijdens hun WK-kwalificatie-campagne. Na de 0-4-zege in Moldavië worden hun cijfers steeds indrukwekkender.

Alle 7 wedstrijden gewonnen, 26 keer gescoord en nog geen enkel tegendoelpunt. Woensdag kunnen de Denen zich als eerste land kwalificeren voor het WK in Qatar.

In Moldavië zorgden Skov Olsen, Kjaer, Norgaard en Maehle voor de goals. Allemaal voor rust.

Polen
5-0
San Marino

Een klein mirakel voor San Marino. De dwergstaat slaagde er namelijk in om Robert Lewandowski niet tot scoren te laten komen - de goalgetter ging in minuut 66 zonder treffer achter zijn naam naar de kant.

Ook het eindresultaat viel behoorlijk mee. Polen won met 5-0 dankzij goals van Swiderski, Kedzioria, Buksa, Piatek en een eigen doelpunt van Brolli.

Andorra
0-5
Engeland

Engeland heeft wat vertrouwen getankt op bezoek bij Andorra. Tegen het kneusje uit de groep wonnen de Three Lions met een forfaitscore.

Chilwell en Grealish scoorden hun eerste goal voor de Engelse nationale ploeg. Ook Saka, Abraham en Ward-Prowse zetten hun naam op het scorebord.

Schotland
3-2
Israël

Doldwaze taferelen in Schotland. Pas in de 94e minuut boekte het land een cruciale overwinning tegen Israël. Het was McTominay die na een hoekschop voor de 3-2 zorgde.

Eerder had Zahavi al na 5 minuten de score geopend met een heerlijke vrijschop. Op het halfuur maakte McGinn de 1-1. Israël leidde snel opnieuw via Dabbur, waarna Dykes Schotland langszij bracht.

Door de zege is Schotland met 14 punten zo goed als zeker van de play-offs.

Kazachstan
0-2
Bosnië en Herzegovina

Het wonder is geschied. Na bijna twee jaar heeft Bosnië en Herzegovina - ooit toch een land om rekening mee te houden - nog eens een wedstrijd met inzet gewonnen.

Dat was te danken aan Eupen-spits Smail Prevljak. Hij zorgde voor beide doelpunten tijdens het uitduel in Kazachstan.

Finland
1-2
Oekraïne

Ook de overwinning van Oekraïne in Finland had een Belgisch randje. Roman Jaremtsjoek (ex-KAA Gent) scoorde de beslissende treffer.

Jarmolenko maakte in de 4e minuut de 0-1 voor de bezoekers. Pukki lukte net voor het halfuur de gelijkmaker. Vijf minuten later zette Jaremtsjoek de eindstand op het bord.

Oekraïne volgt wel nog steeds op vier punten van wereldkampioen Frankrijk en zal dus moeten hopen op een plekje in de play-offs.