Martinez gaat niet "gek doen" in troostfinale: "Jongens krijgen kans wanneer ze klaar zijn"

  Als we Roberto Martinez mogen geloven, zien we morgen geen experimenteel elftal in de troostfinale tegen Italië. "Ik ga niet wisselen om te wisselen", benadrukt de bondscoach. "Jongens zullen hun kans krijgen wanneer ze er klaar voor zijn."

  De goesting voor de match om de derde plaats in de Final Four leek bij de Rode Duivels (en fans) ver te zoeken na de pijnlijke nederlaag tegen Frankrijk.

   

  Maar tijdens de traditionele persconferentie vooraf benadrukte Roberto Martinez "dat morgen de voorbereiding voor het WK in Qatar begint."

   

  "Het wordt de start van een nieuwe cyclus", vertelde de bondscoach. "Het is een kans voor jongens om zich te tonen richting het WK én om als team stappen te zetten. Want we spelen tegen de Europees kampioen, hé."

  Ik ben niet bang om talent voor de leeuwen te gooien, maar ik ga niet gokken om een nederlaag te rechtvaardigen.

  Volgens Martinez is de grootste mentale dreun van de wedstrijd tegen Frankrijk ondertussen al verteerd. "24 uur kunnen een groot verschil maken. Na de wedstrijd en de volgende dag heerste er nog veel ontgoocheling, maar vandaag had ik een goed gevoel bij onze training."

   

  Velen opperen in de aanloop naar de wedstrijd tegen Italië dat dit het ideale moment is om enkele jongens voor de toekomst hun kans te geven - denk bijvoorbeeld aan Charles De Ketelaere.

   

  Op zijn persconferentie liet Martinez evenwel uitschijnen dat hij zijn ploeg niet radicaal zal omgooien. Behoudens de gedwongen wissels door de blessures van Romelu Lukaku en Eden Hazard, uiteraard.

  "We gaan door met onze manier van werken", aldus de coach. "Dat betekent dat we spelers voorbereiden om klaar te zijn. Maar we gaan morgen niet gek doen en wisselen om te wisselen. We willen teruggrijpen naar onze eerste 45 minuten van tegen Frankrijk."

   

  "Jonge spelers zullen hun kans krijgen wanneer ze er klaar voor zijn. Ik heb geen schrik om talent voor de leeuwen te gooien, maar ik ga niet gokken om een nederlaag te rechtvaardigen."

  Carrasco: "Geloven júllie nog in ons?"

  Dat Yannick Carrasco vlijmscherp kan counteren, wisten we al. Zelfs op persconferenties. Toen een journalist de vraag stelde of de Rode Duivels nog geloven dat ze een groot toernooi kunnen winnen, reageerde de flankaanvaller scherp.

   

  "Geloven júllie nog in ons? Na de nederlaag tegen Frankrijk had ik het gevoel van niet. We weten dat we een mooie ploeg hebben en nog mooie dingen kunnen doen. In een jaar kan het snel gaan. Daarom draai ik de vraag eens om: geloven jullie nog in ons?"

  Lees ook: