Kenny De Ketele telt al af naar het WK: "Lange tijd een obsessie, maar nu geniet ik"

  Het Belgische duo was op de afspraak in de ploegkoers.

  Kenny De Ketele (36) heeft zijn zure 4e plaats van de Spelen in Tokio doorgespoeld met zilver in de ploegkoers op het EK baanwielrennen in Grenchen. In Zwitserland vormde hij met Lindsay De Vylder (26) een beenharde tandem. "We hebben het perfect gedaan."

  "We hadden een andere tactiek en zijn er meteen ingevlogen", analyseerde Kenny De Ketele de koppelkoers. 

   

  "De Nederlandse ploeg moest twee ronden pakken om ons af te houden. We hebben het perfect gedaan en zijn supertevreden."

   

  "Ik had het al aangegeven: Lindsay is intrinsiek enorm snel en dat hebben we goed kunnen uitspelen. Toen ik hem zag sprinten, vond ik ook mijn sprintbenen terug. Daardoor konden we niet echt meedoen voor de winstrondes, maar onze tactiek was bijna voldoende."

   

  In 2008 veroverde De Ketele een eerste EK-medaille in de ploegkoers. Na zijn succesvolle samenwerking met onder meer Iljo Keisse, Moreno De Pauw, Otto Vergaerde, Gijs Van Hoecke en Robbe Ghys is er in de laatste weken van zijn carrière nu dus ook eremetaal met Lindsay De Vylder.

   

  "Ik hoor thuis op dit nummer. Het maakt me niet uit met wie ik rijd: ik probeer zo complementair mogelijk te zijn. Lindsay zei het nog dat hij met mij mocht dromen van het podium. Ik leg mezelf die druk dan ook op om te leveren voor die jongens."

   

  En over minder dan twee weken volgt al het WK in Roubaix. Daar mikt De Ketele met Robbe Ghys weer zeer hoog. "Ik ben al heel lang op zoek naar een tweede regenboogtrui."

   

  "Dat WK is lange tijd een obsessie geweest, maar nu laat ik het los en probeer ik te genieten. Alles is er mogelijk. En na mij zullen de jongeren het fantastisch blijven doen."

   

  (lees voort onder de tweet)

  De Vylder: "Dit voelt aan als een zege"

  "Voor mij is dit fantastisch", glimlachte Lindsay De Vylder. "Ik had op het EK nog nooit op het podium gestaan en dit voelt aan als een zege."

   

  "Ik hoop dat Kenny dit ook kan doen met Robbe (Ghys) op het WK. Kenny is enorm complementair: hij weet wat zijn partner kan en hij is technisch zo sterk dat het voor mij comfortabel was."

   

  "Hij geeft elke renner vertrouwen en hij leest de koers perfect. Ik hoef niet na te denken: hij stuurt me met de coach."