Italië is nog hongerig: "Het interesseert ons niet wat Courtois denkt"

  Italië wil voor eigen volk geen twee keer op een rij verliezen.

  Of ze het nu willen of niet: de Rode Duivels moeten zondagnamiddag om 15 u aan de bak tegen Italië in de kleine finale van de Nations League. Een verplicht nummertje, zo lieten de Belgen na de dreun tegen Frankrijk verstaan, maar de Azzurri denken daar anders over. "Het enige wat telt, is hoe wij deze wedstrijd benaderen."

  Na de nederlaag tegen Frankrijk in de halve finales was Thibaut Courtois eerlijk: "Ik weet niet waarom we zondag nog de kleine finale moeten spelen", jammerde hij.

   

  Tegenstander is Europees kampioen Italië en voor eigen volk willen zij (wel) nog het beste van zichzelf geven.

   

  "Het interesseert ons niet hoe Courtois of de Belgen over deze wedstrijd denken", liet Jorginho zaterdag tijdens een persmoment noteren. 

   

  "Het enige dat van tel is, is hoe wij deze wedstrijd benaderen en hoe gemotiveerd wij hier voor zijn. We verloren voor de eerste keer na een reeks van 37 wedstrijden en dus zijn we hongerig om beter te doen."

   

  "Makkelijk wordt dat niet: België heeft een topteam en is al meerdere jaren de nummer een van de wereld. We zullen aan honderd procent moeten voetballen om hen te kloppen."

   

  Manuel Locatelli deelt die mening. "Wees maar zeker dat wij willen winnen", aldus de Juventus-middenvelder, die in zijn eigen stadion op een basisplaats mag hopen. 

   

  "We willen weer aanknopen met de overwinning en bovendien hebben we zeges nodig voor onze plaats op de FIFA-ranking." 

   

  In dat mondiale klassement staan de Italianen op de vijfde plaats, de top zeven met daarbij ook nog gastland Qatar is volgend jaar in april reekshoofd bij de loting voor het WK.

  Het enige dat van tel is, is hoe wij deze wedstrijd benaderen en hoe gemotiveerd wij hier voor zijn. 

  Jorginho

  Bondscoach: "Goed moment om jonge spelers een kans te geven"

  Bij de Europese kampioen zullen er wissels doorgevoerd worden. Leonardo Bonucci is geschorst, ook voorin worden nieuwkomers aan de aftrap verwacht.

   

  "We zullen zeker een aantal wijzigingen doorvoeren", bevestigde bondscoach Roberto Mancini zaterdag. 

   

  "Het is een goed moment om jonge spelers een kans te geven, opdat ze klaar zijn voor wanneer we hen echt nodig hebben."

   

  "Dat wil niet zeggen dat we de wedstrijd tegen België niet belangrijk vinden. We willen winnen."

  Lees ook: