Hevig trillende Jan-Willem van Schip zorgt even voor onrust na EK ploegkoers

  Wat was er aan de hand met Jan-Willem van Schip na het EK ploegkoers? De kersverse Europees kampioen trilde hevig net voor de podiumceremonie en moest medische hulp krijgen. Ook tijdens de huldiging leek de extraverte Nederlander nog niet honderd procent in orde te zijn. Het zou volgens de eerste berichten een appelflauwte geweest zijn.

  Het was een bizar beeld net voor de podiumceremonie van het EK ploegkoers.

   

  Tijdens de uitzending was te zien hoe kersvers Europees kampioen Jan-Willem van Schip enkele seconden hevig trilde en niet meer stabiel op zijn benen leek te staan.

   

  Er ontstond daardoor wat onrust rond de wielerpiste in Zwitserland. Medische hulpdiensten snelden te hulp en probeerden Van Schip er weer bovenop te helpen. De Nederlander bleef steeds bij bewustzijn, maar zat zichtbaar in een abnormale toestand minutenlang op een stoel naast het podium.

   

  Met wat vertraging klom Van Schip - een opvallend figuur in de wielerwereld - dan toch luid juichend met zijn Europese kampioenentrui op het podium. Al bleek hij ook daar nog niet meteen de oude te zijn.