Corona steekt stokje voor U17-interland tussen België en Azerbeidzjan

  De U17-ploeg werkt zijn eerste kwalificatieronde voor het EK af in het nationale voetbalcentrum in Tubeke.

  De EK-kwalificatiewedstrijd van de Belgische U17-ploeg tegen Azerbeidzjan in Tubeke is uitgesteld omwille van corona. Dat maakte de KBVB op zijn website bekend. 

  De partij tussen beide landen zou normaal gezien zaterdag in de vooravond (18u) plaatsvinden. Alle wedstrijden in Groep 3 van de eerste kwalificatieronde vinden plaats in Tubeke.

   

  Eerder deze week werd ook al de confrontatie tussen Noorwegen en Azerbeidzjan uitgesteld, ook omwille van coronaredenen. 

   

  Woensdag trapten de Belgische jongens de eerste fase van hun kwalificatiecampagne op weg naar het EK 2022 in Israël af met een valse noot tegen Luxemburg, na een late tegengoal (0-1). 

   

  Luxemburg pakte zaterdagmiddag een punt tegen Noorwegen (2-2) na halverwege op een dubbele achterstand gestaan te hebben. Club Brugge-jongeling Antonio Nusa tekende met een penaltydoelpunt voor de 2-0. 

   

  Luxemburg prijkt voorlopig aan de leiding in Groep 3 met 4 op 6, Noorwegen volgt met een punt uit een wedstrijd. 

   

  De derde en laatste groepswedstrijd van de Rode Duivels onder 17 jaar, tegen Noorwegen, staat volgende week dinsdag om 16u geprogrammeerd.

   

  De eerste twee uit de groep gaan door naar de volgende kwalificatiefase. Ook de beste nummers drie maken nog kans om door te stoten. Alle wedstrijden in Groep 3 worden overigens afgewerkt in Tubeke.