Adrien Rabiot mist finale van Nations League door coronabesmetting

  Adrien Rabiot speelde donderdag nog 74 minuten mee tegen de Rode Duivels.

  Adrien Rabiot heeft positief getest op het coronavirus. De Juventus-speler is in isolatie geplaatst en zal niet kunnen spelen in de finale van zondag tegen Spanje. Dat heeft de Franse voetbalbond zaterdag bekendgemaakt.

  Adrien Rabiot speelde afgelopen donderdag nog 74 minuten mee in de halve finale van de Nations League tegen de Rode Duivels. De finale tegen Spanje moet de Franse middenvelder op zijn buik schrijven.

   

  Hij testte positief op corona. "Van zodra de resultaten bekend waren, is Adrien Rabiot in isolatie geplaatst", laat de Franse voetbalbond weten. "Hij zal niet met zijn ploegmaten naar Milaan reizen."

   

  "Adrien Rabiot kan om reglementaire redenen niet worden vervangen. Didier Deschamps kan dus rekenen op een groep van 21 spelers voor de finale tegen Spanje."   

   

  Les Bleus, die donderdag bij rust met 0-2 achterstonden tegen de Rode Duivels, plaatsten zich voor de finale dankzij drie doelpunten in de tweede helft (3-2). De wereldkampioen neemt het op tegen Spanje, dat in de andere halve finale Italië versloeg.

  Lees ook: