De NBA wordt 75 en maakt de fans warm voor nieuw seizoen met geniale video

  De NBA blaast dit jaar 75 kaarsjes uit. Om de basketbalfans warm te maken voor het nieuwe seizoen dat op 19 oktober van start gaat, werd gisteren een heerlijke video gelanceerd, met tal van huidige en voormalige NBA-sterren, en met een dikke knipoog voor de kenners van het spelletje.

  In het filmpje gaat acteur Michael B. Jordan - dé Michael Jordan is de grootste afwezige - op pad met een stel schoolkinderen voor een nostalgische trip door "NBA Lane".

  Van de huidige NBA-sterren tekenen onder meer LeBron James, Kevin Durant, Kawhi Leonard, Chris Paul en Zion Williamson present. Ook levende legendes als Magic Johnson, Larry Bird, Kareem Abdul-Jabbar, Oscar Robertson en Bill Russell maken hun opwachting.

  Phoenix-speler Devin Booker zorgt voor een emotioneel momentje, met een groet aan een muurschildering van de betreurde Kobe Bryant.

  De video bulkt voorts van de knipoogjes naar het rijke verleden van de NBA. Zo houdt voormalig topverdediger Gary Payton een bus tegen met de boodschap "Mij passeer je niet" en leert Kareem Abdul-Jabbar Dirk Nowitzki zijn bekende haakworp aan, terwijl hij in de schommelstoel zit die hij cadeau kreeg bij zijn laatste match voor de LA Lakers.

  Oscar Robertson is dan weer te zien terwijl hij de krant lees over Russell Westbrook die zijn triple-double record verbroken heeft en "tuinman" LeBron James geeft mest aan zijn planten zoals hij voor de wedstrijd zijn handen poedert met magnesium.

  "We wilden legendes en huidige NBA-spelers graag samenbrengen, want de NBA is echt een gemeenschap. En er is geen betere gemeenschap dan een buurt waar alle sterren naast elkaar wonen. Dat is NBA Lane", luidt het idee achter de video.