Louis Croenen staat op het podium op WB kortebaan Boedapest

  Louis Croenen in actie in Tokio.

  Louis Croenen is in de Hongaarse hoofdstad Boedapest derde geworden op de 200m vlinderslag in klein bad. Hij tikte aan in 1'54"82. Het was voor Croenen al de derde finale in Boedapest, Fanny Lecluyse haalde 1 finale.

  In de reeksen van de wereldbeker in Boedapest zwom Croenen eerder op de dag de vierde tijd, in de finale deed hij een plaats beter. 

   

  Veel meer zat er niet in voor de 27-jarige Croenen want de Amerikaan Tom Shields was met 1'51"18 een pak sneller in de finale. Croenen heeft een persoonlijke besttijd van 1'53"05 op de 200m vlinder, ook het Belgische record.  

   

  Eerder eindigde Louis Croenen donderdag als vijfde op de 100 meter wisselslag en als zesde op de 100 meter vlinderslag. Fanny Lecluyse eindigde als zesde op de 100 meter wisselslag. 

   

  De wereldbeker zwemmen bestaat dit jaar uit vier manches, waarvan de eerste begin deze maand in Berlijn plaatsvond. Na de manche in Boedapest volgen nog afspraken in de Qatarese hoofdstad Doha (21-23 oktober) en het Russische Kazan (28-30 oktober).