Louis Croenen plaatst zich voor de 200 meter vlinderslag-finale in Boedapest

  Kan Louis Croenen het podium aanvallen in de finale?

  Louis Croenen heeft zich op de wereldbekerwedstrijd zwemmen (klein bad) in de Hongaarse hoofdstad Boedapest geplaatst voor de finale van de 200 meter vlinderslag. Sebastien De Meulemeester en Jasper Aerents grepen naast een finaleplaats op de 100 meter vrije slag.

  Op de 200 meter vlinderslag (klein bad) op de wereldbekerwedstrijd in Boedapest  heeft Louis Croenen de vierde totaaltijd van de reeksen neergezet. Met een tijd van  1'57"51 stoot hij dus door naar de finale.

   

  Onze landgenoot bleef op 50 honderdsten achter de Hongaar Mark Tekauer, die voor de snelste chrono tekende. De finale (met acht) volgt vrijdag omstreeks 19.16 uur. 

   

  Croenen zou ook deelnemen aan de 200 meter wisselslag, maar ging niet van start in de reeksen.  

  De wereldbeker zwemmen bestaat dit jaar uit vier manches, waarvan de eerste begin deze maand in Berlijn plaatsvond. Croenen werd er 4e. Na de manche in Boedapest volgen nog afspraken in de Qatarese hoofdstad Doha (21-23 oktober) en het Russische Kazan (28-30 oktober).  

  (Net) geen finale voor De Meulemeester en Aerents

  Sebastien De Meulemeester en Jasper Aerents grepen in de reeksen naast een finaleplaats op de 100 meter vrije slag. 

   

  Aerents kwam met een chrono van 47"85 bijzonder dicht bij de finale, voorbehouden voor de acht snelste zwemmers, maar eindigde na de reeksen als negende in de totaalstand. De Meulemeester werd zeventiende (48"98). 

   

  De Australiër Kyle Chalmers (46"80) legde er beslag op de snelste tijd van de reeksen.