Ga naar de inhoud

Deschamps is trots op zijn manschappen: "Mijn ploeg staat er altijd"

Didier Deschamps kon gisteren weer rekenen op verlosser Karim Benzema.

Een nachtmerrie voor Martinez. De zevende hemel voor Deschamps. De Rode Duivels zijn gisteren het laatste ticket voor de Nations League-finale kwijtgespeeld aan Frankrijk. In de tweede helft gaven ze een 2-0-voorsprong uit handen. "Mijn spelers waren gewoon agressiever", vertelde Deschamps, de bondscoach van Les Bleus.

Didier Deschamps mag zondag met Frankrijk naar zijn derde finale op een groot toernooi. Na het EK van 2016 in eigen land en het WK van twee jaar later in Rusland, mag de Franse bondscoach zijn ploeg ook in de finale van de Nations League leiden. 

 

Les Bleus haalden het gisteren in de halve finale van de Nations League met 2-3 van de Rode Duivels. De Belgen leken nochtans lang op weg om de Fransen eindeijk een hak te zetten, maar in het laatste halfuur van de wedstrijd gaven ze een 2-0-voorsprong prompt uit handen.

We waren agressiever, al had België voor rust misschien ook al wel veel gegeven

Didier Deschamps

"Mentaal moet je sterk genoeg zijn om die achterstand nog in je voordeel om te buigen. Na de rust kwam die reactie - onder impuls van onze aanvallende driehoek - er dan ook." 

 

"Het is fantastisch dat ze dit nog hebben geflikt. De ommekeer is dan ook volledig de verdienste van mijn spelers. We waren gewoon agressiever dan onze tegenstander. België had voor de rust al veel gegeven."

Theo Hernández knalde Les Bleus in de 90e minuut op voorsprong.

"Mijn ploeg staat er altijd"

Een deceptie voor de Rode Duivels, een nieuwe triomf voor de Fransen.

 

"Mijn ploeg staat er altijd", zei Didier Deschamps na de Houdini-act van zijn team. "We hebben nog altijd een plekje bij de beste landen ter wereld."

 

"Op het EK was er die uitschakeling tegen Zwitserland, maar voor de rest zijn wij altijd op de afspraak. Ik schat deze prestatie ook erg hoog in."

 Ik ben dan ook erg fier op mijn spelers

Didier Deschamps

"Als tegenstander hadden we misschien wel het beste land ter wereld tegenover ons. We moeten hun kwaliteiten erkennen."

 

"Maar ondanks alles wisten we die lastige situatie na de rust nog om te buigen in ons voordeel. Daar heb je kwaliteit, fierheid en karakter voor nodig. Ik ben dan ook erg fier op mijn spelers", besloot Deschamps.