Aangevallen Alpecin-renner was steenrijke beurshandelaar: "Ze verklaarden me gek"

  Richardson heeft thuis zijn eigen hoogtetent.

  De Brit Alexandar Richardson (Alpecin-Fenix) liep gisteren de schrik van zijn leven op toen hij tijdens een trainingsritje aangevallen werd door 4 vermomde mannen met een machetemes. Er is een speciaal verhaal verbonden aan Richardson, want tot 6 jaar geleden verdiende hij nog een fortuin op de beurs.

  In de buurt van Londen werd Alpecin-renner Alexandar Richardson gisteren achtervolgd door 2 motoren waarop 4 mannen met bivakmutsen zaten. Toen ze een machete-mes tevoorschijn haalden, gaf Richardson zijn fiets af.

   

  Richardson is een geval apart in het wielerpeloton. Hij was aanvankelijk een steenrijke beurshandelaar, maar hij gaf zijn job plots op voor een wielerdroom.

   

  "Ik ben pas 6 jaar geleden beginnen te fietsen in mijn vrije tijd. Ik was toen al 26", vertelt Richardson.

   

  "Toen ik mijn eerste ritje maakte op een koersfiets, had ik meteen een fantastisch gevoel. Ik werd verliefd op de fiets."

   

  Richardson begon te trainen als een gek om op het niveau te komen van profrenners. "Ik reed 30 uur per week met mijn koersfiets, goed voor 45.000 kilometer op een jaar."

  De mensen vonden het niet normaal dat ik mijn job in de beurs had opgezegd voor een droom op een fiets

  Alexandar Richardson

  "De mensen vroegen zich af of ik wel nog alles op een rijtje had. Ze vonden het niet normaal dat ik mijn job had opgezegd voor een koersfiets", zegt Richardson.

   

  Richardson investeerde fors in het beste wielermateriaal en had al snel zijn eigen hoogtetent op zijn kamer geïnstalleerd.

  Uiteindelijk slaagde hij in zijn missie. Een jaar nadat Richardson zijn eerste  koersfiets had gekocht, kreeg hij in 2017 zijn eerste profcontract. 

  Richardson: "Van beurshandelaar tot profrenner in 12 maanden"'

  Gediskwalificeerd in Turkije door tijdrithouding

  Richardson reed zich in Vlaanderen al in de kijker met zeges in de Omloop van het Waasland, Puivelde Koerse en Zwevezele Koers.

   

  Vorig jaar kwam hij terecht bij Alpecin-Fenix. In de allergrootste wedstrijden wordt hij nauwelijks opgesteld. Richardson wordt binnen de ploeg wel geroemd om zijn professionele ingesteldheid en zijn liefde voor de koers.

   

  De 31-jarige Brit haalde dit voorjaar ook even het nieuws, nadat hij uit de Ronde van Turkije was gezet. Richardson had met zijn onderarmen op zijn stuur gesteund, een fietshouding die sinds 1 april verboden was door de UCI.