Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

Zverev over beschuldigingen ex-vriendin: "Eindelijk wordt het onderzocht"

 do 7 oktober 2021 07:25
Alexander Zverev
Alexander Zverev

De ATP gaat een klacht van Alexander Zverevs ex-vriendin onderzoeken en daar is de Duitser zelf tevreden mee. De vrouw beweert dat de tennisspeler haar fysiek en mentaal mishandeld heeft, maar Zverev zelf meent recht in zijn schoenen te staan. "Ik vraag zelf al lang dat dit onderzocht wordt", klinkt het.

Olga Sjarypova, de ex-vriendin van Alexander Zverev, verklaarde in augustus in een interview dat de Duitser haar tijdens hun relatie fysiek en mentaal mishandeld had. Afgelopen maandag maakte de ATP bekend dat het die beschuldigingen zal onderzoeken.

"Het werd verdorie tijd. Ik vraag al lang om dit te onderzoeken", reageert Zverev zelf. "Ik heb dit al een eerste keer gevraagd in Londen vorig jaar. Het is voor mij heel moeilijk om mijn naam te zuiveren. Dat kan wel met een onafhankelijk onderzoek."

Zverev heeft altijd volgehouden dat hij niks mispeuterd heeft en noemde de beschuldigingen eerder al "vals en lasterlijk".

"Ik heb in Duitsland al een rechtszaak gewonnen tegen de auteur van het bewuste artikel. Ik heb al op verschillende manieren mijn onschuld bewezen. Ik hoop dat dit onafhankelijke onderzoek eindelijk een einde kan maken aan dit alles, zodat ik weer voort kan."

Lees ook: