Nafi Thiam kondigt toekomstplannen aan: "Grote doel is WK in de VS"

  Na haar tweede olympische titel bouwt Nafi Thiam wat rust in.

  Nafi Thiam geniet op dit moment van een welverdiende rustpauze na haar tweede olympische titel op de zevenkamp. Eind oktober hervat ze haar trainingen, wanneer ze weer zal schitteren in competitie weet ze nog niet. "Het WK atletiek in juli wordt het belangrijkste doel", laat Thiam weten.

  Het wereldkampioenschap in het Amerikaanse Eugene, van 15 tot 24 juli, wordt hét doel voor Nafi Thiam in 2022. In de heimat van haar sponsor Nike wil de zevenkampster opnieuw op de top van haar kunnen zijn. 

   

  "We weten nog niet welke andere competities we onderweg zullen doen", deelt ze. "Het WK atletiek wordt het belangrijkste doel."

   

  Op de Olympische Spelen in Tokio - waar ze succesvol haar titel verlengde - ging ze mentaal en fysiek tot op de limiet. Ondertussen kon de atlete genieten van een welverdiende vakantie.

   

  "Het was een moeilijk seizoen en de Olympische Spelen zijn nooit gemakkelijk, voor geen enkele atleet", weet Thiam. "Nu heb ik wat vakantie gehad dus alles gaat heel goed nu."   

   

  "Het lichaam heeft tijd nodig. Daarom begin ik pas tegen het einde van de maand te trainen. Ik heb nog wat tijd nodig voor mijn lichaam 100 procent is. Ik vind het belangrijk om helemaal in orde te zijn voor ik de trainingen hervat."