Lotto-Soudal plukt ploegleider Cherie Pridham weg bij Israel Start-Up Nation

  Cherie Pridham was afgelopen seizoen de eerste vrouwelijke ploegleider in het mannenpeloton.

  Cherie Pridham wordt in 2022 het nieuwe gezicht bij de ploegleiding van Lotto-Soudal. De 50-jarige Britse komt over van Israel Start-Up Nation en heeft zin in haar nieuw avontuur. "Als je de Belgen niet kan verslaan, sluit je er dan bij aan", lacht de ex-profwielrenster.

  Eind vorig jaar werd Cherie Pridham de eerste vrouwelijke ploegleider in het mannenpeloton. Israel Start-Up Nation brak het glazen plafond voor de Britse.

   

  Na een jaartje proeven van leven als ploegleider, verkast Pridham naar Lotto-Soudal. “Als je de Belgen niet kan verslaan, sluit je er dan bij aan”, waren haar eerste woorden na de aankondiging. 

   

  “Ik was absoluut niet op zoek om een Belgische ploeg te leiden, maar  het project van Lotto-Soudal charmeerde me. Ik heb vaak in België gekoerst en ik weet hoeveel wielrennen hier betekent. Ik ben klaar om een positieve bijdrage te leveren aan de toekomst van de ploeg.”

  Cherie Pridham is een meerwaarde voor de dynamiek van het team.

  John Lelangue

  In de zoektocht naar de nieuwe ploegleider werd Pridham getipt door enkele renners van het Belgische WorldTour team. “Ik heb alleen maar goede dingen over haar gehoord’, zegt ploegbaas John Lelangue. 

   

  “Na ons eerste gesprek was ik meteen overtuigd. Ze was veruit de beste sportdirecteur. Ze kan en zal de ploeg iets nieuw bijbrengen. Eerder bracht ze al andere ploegen naar een hoger niveau. Ze is een meerwaarde voor de dynamiek van het team." 

   

  "Ze is sterk in organiseren en kan goed werken met renners en staf. Of je nu man of vrouw bent, maakt helemaal niets uit om deze job uit te voeren. Cherie is eerst en vooral een ploegleider, geen vrouwelijke ploegleider.”