Florian Vermeersch: beer die tegen stootje kan, maar een tandje te groot reed?

  Florian Vermeersch was net niet sterk genoeg op de piste van Roubaix.

  Na zijn uitmuntende prestatie in Parijs-Roubaix was Florian Vermeersch te gast in Extra Time Koers. In de studio bij Ruben Van Gucht herbeleefde de 22-jarige renner zijn hoogdag in Frankrijk. Vermeersch kreeg lof toegezwaaid, al zag ex-ploegleider Dirk De Wolf nog enkele verbeterpuntjes.

  Op de piste van Roubaix kwam Florian Vermeersch net dat tikkeltje kracht te kort om Sonny Colbrelli te kloppen. Was de renner van Lotto Soudal tijdens de koers te gretig om het te kunnen afmaken? 

   

  "Volgens mij reed hij een tandje te groot", meent Dirk De Wolf. "Hij verrichtte ook veel kopwerk, terwijl hij steeds op pad was met goede renners als Moscon, Colbrelli en Van der Poel."

   

  "Toen vroeg ik me af of hij blij was met een derde plek. Het peloton zagen ze toch niet terug. Dat Florian tweede werd, was heel erg mooi. Maar hij zal er achteraf nog eens over nagedacht hebben."

  Als je ziet hoe Van der Poel zijn fiets in twee moet trekken, heeft Vermeersch een goede sprint gereden.

  Bert De Backer

  Vermeersch zelf bekijkt de situatie nuchter. "Het was een versnelling waar ik me comfortabel bij voelde op de kasseien. Toen onze kopgroep letterlijk uit elkaar viel en enkel Nils Eekhoff erbij was, moest ik wel kopwerk verrichten."


  "Ik vind dat we niet moeten spreken over waar het is foutgelopen", pikt Bert De Backer in. "Als je na zo'n wedstrjid tweede wordt, is dat dubbel verrassend. Als je ziet hoe Van der Poel zijn fiets in twee moet trekken, heeft Vermeersch een goede sprint gereden."

  "Vermeersch is een beer die tegen stootje kan"

  Florian Vermeersch houdt wel van een spatje regen. Dat bewijzen beelden van het BK 2019, waarin de 22-jarige renner schittert in barre weersomstandigheden. "Het zijn omstandigheden die me wel liggen", weet hij.

   

  "Het is een beer", zegt De Wolf overtuigd. "Hij kan wel tegen een stootje. We moeten kalm blijven, maar ik denk dat we nog mooie dingen zullen meemaken met Vermeersch."

   

  Sep Vanmarcke waarschuwt voor de negatieve gevolgen van de euforie. "Tegen jonge gasten zeg ik altijd om daar niet in mee te gaan." 

   

  Daar gaat Dirk De Wolf mee akkoord: "We moeten niet verwachten dat hij volgend jaar de voorjaarsklassiekers zal domineren. Hij moet voor zichzelf goede uitslagen rijden."

  "Zalig om filmpje van mijn vrienden te zien"

  Als "moment van de week" koos Florian Vermeersch niet voor zichzelf, maar voor een filmpje van zijn vrienden. Het thuisfront kon de spanning moeilijk verbergen, wat heerlijke beelden opleverde.

   

  "Dat filmpje was achteraf zalig om te zien", lacht Vermeersch. Kijk en geniet mee hoe ploegmaten Brent Van Moer en Viktor Verschaeve samen met hun vriendinnen de sprint in Roubaix beleven.