Roberto Martinez voor België - Frankrijk: "Zijn sterker dan 3 jaar geleden"

  Roberto Martinez in het stadion van Juventus waar België - Frankrijk op het programma staat.

  Drie jaar na de verloren halve finale op het WK gaan de Rode Duivels nog eens de confrontatie aan met Frankrijk. Deze keer in de Nations League. Bondscoach Roberto Martinez ziet dat zijn team de voorbije jaren stappen heeft gezet.

  "Ik geloof graag dat we nu sterker voor de dag komen", sprak de bondscoach een dag voor de topwedstrijd in de UEFA Nations League.

   

  "Ten eerste omdat onze kern breder is geworden. We vangen makkelijker blessures of schorsingen op."

   

  "Ten tweede omdat we langer samenspelen", gaat Roberto Martinez voort. "De verstandhouding op het veld is daardoor weer beter geworden."

   

  "En ten derde omdat we meer ervaring hebben opgedaan op kampioenschappen zoals het EK en het WK."

   

  "Nu zijn we beter gewapend voor zulke topmatchen", vindt de Spaanse selectieheer van België. "Dat was voor mij een van de grootste verschillen in de halve finales op het WK. Als finalist op Euro 2016 beschikte Frankrijk wel over die nodige ervaring."

   

  "Het wordt alleszins een topwedstrijd. Voor ons, voor onze supporters, maar ook voor de neutrale voetballiefhebber", denkt de bondscoach.

  Ervaring in topmatchen maakte een groot verschil op het WK. Als finalist van Euro 2016 had Frankrijk een voorsprong.

  Roberto Martinez

  "Profiel van Theate past erg goed bij onze kern"

  In laatste instantie heeft Roberto Martinez er ook Arthur Theate bijgehaald. De 21-jarige verdediger maakte vorige zomer de overstap van Oostende naar Bologna.

   

  "Thomas Vermaelen kan hier niet zijn vanwege de quarantaineregels in Japan. Zinho Vanheusden was niet fit. En Arthur volgen we al een hele tijd", legt de bondscoach uit.

   

  "Zijn prestaties in Italië komen op een uitstekend moment. Vorig weekend was hij nog goed voor een doelpunt en een assist in de Serie A (tegen Lazio, red). Hij speelt er met veel vertrouwen."

   

  Mooi meegenomen: zijn positie is bijna een knelpuntberoep bij de Rode Duivels. "Zijn profiel past erg goed in onze kern", beaamt Martinez.

   

  "Arthur is linksvoetig en kan zowel de rol van linksback of centrale verdediger aan. Dit wordt een hele mooie ervaring voor hem", besluit de bondscoach.

  Arthur Theate zit Eden Hazard op de hielen.

  Volg België - Frankrijk donderdagavond op de kanalen van Sporza: op onze website, in onze apps en op Radio 1. Aftrap om 20.45 uur.

  bekijk ook: