Ga naar de inhoud

Primoz Roglic geeft in Turijn zijn visitekaartje af voor Lombardije

Primoz Roglic gooit zijn handen in de lucht in de heuvels van Turijn.

Primoz Roglic (Jumbo-Visma) heeft in Italië Milaan - Turijn gewonnen. Met een knoertharde eindsprint schoot hij in de slotkilometer Adam Yates aan flarden. Wereldkampioen Julian Alaphilippe moest snel passen op de slotklim.

Het journaal 19u met o.a. sterke Roglic in Milaan-Turijn

Vansevenant 1 ronde solo

Met de Ronde van Lombardije in het vizier tekenden alle toppers - op Remco Evenepoel na - vandaag present in Milaan - Turijn. Julian Alaphilippe, Tadej Pogacar, Primoz Roglic, Alejandro Valverde... ze waren allemaal van de partij in de oudste koers ter wereld.

 

Een van de jongste renners in het peloton opende de finale. Mauri Vansevenant viel aan op de eerste passage op de Superga, een klim van 5 kilometer in de heuvels van Turijn.

 

De 22-jarige pion van Deceuninck-Quick Step hield zijn inspanning vol tot de tweede en finale beklimming van de Superga. Om het pad te effenen voor Alaphilippe? Neen, want de wereldkampioen moest snel passen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Verschroeiend eindschot Roglic

Alaphilippes ploegmaat Almeida beschikte over frissere benen. Hij ging de strijd aan met Pogacar, Roglic en Adam Yates.

 

Die laatste viel op 3 kilometer van de finish aan. Roglic keek even de kat uit de boom. Toen hij doorhad dat Almeida en Pogacar op hun tandvlees zaten, ging hij alleen op zoek naar Yates.

 

Met veel klasse beende hij de Ineos-renner bij. Om hem in de slotkilometer achter te laten met een verschroeiend eindschot.

 

Pakt Roglic zaterdag ook uit in Lombardije? "Daar wil ik nog niet aan denken", reageerde hij. "Eerst ga ik nog wat rusten."

 

"Maar de laatste koers van het jaar wordt een mooie uitdaging, dat wel."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
uitslag Milaan - Turijn (1.Pro)
1. Primoz Roglic (Svn) 190 km in 4u17'41"
2. Adam Yates (GBr) op 12"
3. Joao Almeida (Por) 35"
4. Tadej Pogacar (Svn)  
5. Michael Woods (Can) 48"
6. David Gaudu (Fra)  
7. Diego Ulissi (Ita)  
8. Fausto Masnada (Ita)  
9. Nairo Quintana (Col)  
10. Alejandro Valverde (Spa) 56"
11. Ben Hermans  
19. Mauri Vansevenant 2'30"
25. Julian Alaphilippe (Fra) 3'18"
38. Jan Bakelants 4'22"
44. Vincenzo Nibali (Ita) 4'58"