Ga naar de inhoud

Italië speelt in "lichtste voetbalshirt aller tijden" tegen Spanje

 wo 6 oktober 2021 14:41

Opvallend record in Italië - Spanje vanavond. De thuisploeg zal namelijk aantreden in "de lichtste voetbalshirts aller tijden". Door een revolutionaire technologie, ontwikkeld door PUMA, zal het nieuwe exemplaar van de Azzurri slechts 72 gram wegen.

In het wielrennen en de atletiek is de trend naar lichter materiaal al jaren ingezet.

 

En in het voetbal springt nu ook PUMA op de kar. Het sportmerk kondigde vandaag het nieuwe thuisshirt van de Italiaanse nationale ploeg immers aan als "de lichtste aller tijden".

 

Amper 72 gram wegen de azuurblauwe exemplaren. Ze zijn het resultaat van jarenlang onderzoek, waar enkele innovatieve technologieën in verwerkt zitten. Zo ontwikkelde ze een nieuwe kledingsstof genaamd ULTRAWEAVE. Daarnaast zijn ook het aantal naden tot een absoluut minimum beperkt.

 

Het maakt dat het shirt 100 gram minder weegt dan het vorige exemplaar.

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vanavond treedt Italië tijdens de Nations League aan in het shirt tegen Spanje. Ongetwijfeld wordt dat meteen een goeie test voor de duurzaamheid van de truitjes. Hopen dat de exemplaren intact blijven? 


Want bij de marketingafdeling van PUMA hebben ze ongetwijfeld nog altijd nachtmerries over de shirts van Zwitserland op het EK 2016. Toen ontstonden er bij maar liefst 3 spelers grote scheuren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: