"Danjumagic" in Spanje, maar gepasseerd bij Oranje voor Noa Lang

  Danjuma in actie tegen Real Madrid.

  Zal Arnaut Danjuma Groeneveld vanavond naar Letland - Nederland kijken?  De ex-speler van Club Brugge is een uitblinker in Spanje, maar moest het in de selectie van Louis van Gaal afleggen tegen de huidige smaakmaker van Club Brugge: Noa Lang. In Nigeria zullen ze langzaam beginnen hopen...

  "Er is geen twijfel dat Danjuma een van de beste aanwinsten is in La Liga." De tweet van afgelopen woensdag van La Liga zelf laat er weinig twijfel over bestaan. Arnaut Danjuma Groeneveld maakt indruk in Spanje.

   

  Man van de match tegen Betis net voor de interlandbreak met twee goals. Man van de match in de nochtans verloren Champions League-match tegen Manchester United een paar dagen eerder.

   

  Het was dat Thibaut Courtois hem vier dagen daarvoor nog enkele keren van een goal had gehouden, want ook tegen Real Madrid was hij de meest dreigende Villarreal-speler (zie video). "Danjumagic", zouden zijn Spaanse teammaats hem noemen.

   

  Voor Spanjaarden met een goed geheugen was Danjuma nochtans geen onbekede. In oktober 2018 scoorde hij een schitterende goal voor Club Brugge tegen Atletico Madrid in de Champions League. 

   

  Na een seizoen (2018-2019) Club Brugge ontwikkelde Danjuma zich verder in Engeland. Een seizoen Premier League en een seizoen Championship bij Bournemouth hebben hem gehard, maar was niet het podium dat Danjuma zocht om zich in de kijker te voetballen. Deze zomer betaalde Villarreal 23 miljoen euro.

  Zijn fantastische goal tegen Atletico Madrid

  Ik kan me niet voorstellen dat hij er volgende keer niet bij is.

  Louis van Gaal

  Te weinig teamspeler?

  Ondanks zijn blakende vorm werd Arnaut Danjuma niet opgeroepen voor de nationale ploeg door Louis van Gaal. De bondscoach van Oranje kreeg deze week vragen over Danjuma nadat hij er zelf over begon. 

   

  "Ik heb gelezen dat jullie mij wijzen op het feit dat Danjuma er niet bij is", grijnsde Van Gaal.

   

  "Waarom dan niet", vroeg een journalist? 

   

  "Danjuma is van club veranderd en heeft dat nogal laat gedaan. In het begin was hij vooral invaller. De laatste vier matchen speelde hij geweldig. Hij had er dus wel bij kunnen zijn, maar ik heb besloten van niet."

   

  "Ik ben blij dat hij beslissend is. En dat op het hoogste niveau, dus ik kan me niet voorstellen dat hij er volgende keer niet bij is."

   

  Van Gaal zou volgens de NOS Noa Lang verkozen hebben boven Danjuma omdat Lang ook op rechts uit de voeten kan. En omdat Danjuma niet uitblinkt als teamspeler. Hij creëerde dit seizoen nog maar een kans voor een medespeler en gaf slechts een assist, die dan nog niet aankwam.

  Nigeria is ook nog een optie

  Dat Louis van Gaal Arnaut Danjuma hoop geeft voor de volgende interlandbreak kan zo zijn reden hebben. Oranje is nog niet helemaal zeker van de diensten van de revelatie van La Liga. 

   

  Danjuma speelde al twee keer voor Oranje. In de Nations League tegen Duitsland en vriendschappelijk tegen België. Tegen de Rode Duivels scoorde hij ook. Beide caps zijn wel bijna dag op dag drie jaar geleden, in oktober 2018.

   

  "Ik heb nog de optie om voor Nigeria uit te komen ( de moeder van Danjuma heeft de Nigeriaanse nationaliteit), maar ik heb altijd bewust voor Oranje gekozen en zou dat graag opnieuw doen", zei Danjuma recent aan de NOS. 

   

  "Oranje is mijn primaire doel, maar ik zal ook niet tot mijn dertigste wachten. Ik ben ambitieus en zou graag grote internationale toernooien meemaken. Als dat ergens niet kan, moet je elder je geluk zoeken."