Nieuw en bittere ernst: het WK tikkertje, maar dan voor gevorderden

  World Chase Tag, dat is de officiële naam van het WK tikkertje voor gevorderden. Het ging vorig weekend voor het eerst door in Antwerpen. Om te lachen? Zeker niet. Want vergis je niet, het gaat er fel aan toe tijdens een spel. World Chase Tag is een tak van freerunning waarvoor best veel snelheid en vaardigheid nodig is.

  20 seconden. Dat is de tijd die de ene speler krijgt om de andere aan te tikken. De setting is een vierkant oppervlak van 10 meter bij 10 meter vol obstakels. 2 teams van telkens 5 spelers gaan met elkaar de strijd aan. Wie getikt is, wordt vervangen. De winnaar blijft staan. Het team dat het meeste het andere team kan aantikken wint. 

   

  Het WK tikkertje streek dit jaar voor het eerst neer in Antwerpen.  Enkele honderden supporters en deelnemers reageerden enthousiast op het event en de setting. "Tikkertje 2.0" is een relatief nieuwe discipline maar wint snel aan deelnemers en interesse in de internationale freerunning wereld. Het is zowel voor deelnemers als toeschouwers snel, attractief en met momenten spectaculair.

   

  De winnaars kwamen uit Frankrijk. Team Kimeo won in de finale van een ander Frans team, de Europese kampioen Team Black List.  Er kregen ook twee Belgische teams de gelegenheid zicht te meten met enkele gerenommeerde en ervaren buitenlandse teams. Team TikTag en Atomic Rush werden in de kwartfinales uitgeschakeld maar waren enthousiast en overwegen deze tak te lanceren in België. 

  Bekijk de beelden: