Alderweireld, pas hersteld van corona: "Fantastisch podium om te tonen dat we nummer 1 zijn"

  Toby Alderweireld is sinds zijn overstap naar Al-Duhail wat uit de schijnwerpers verdwenen voor de voetballiefhebbers, maar toch wordt er straks tegen Frankrijk nog altijd een beroep gedaan op de ervaren Belgische verdediger. "Het is een kans om weer naar ons beste niveau toe te groeien."

  Toby Alderweireld verdient sinds deze zomer de kost in Qatar, waar hij met Al-Duhail al 4 matchen speelde én won. "De integratie is goed verlopen, het is daar allemaal in orde."

   

  "Twee weken geleden heb ik wel corona gehad. Ik heb daar in quarantaine gezeten en ben dan naar België afgezakt om hier fit te geraken voor deze campagne."

   

  Hoe hij het virus heeft opgelopen weet Alderweireld niet. "Als topsporter is het dubbel zo lastig, omdat je er een heel stuk van je conditie door verliest. Gelukkig heb ik niet doodziek in bed gelegen."

   

  Alderweireld is blij dat hij zich gevaccineerd had. "Want hoe erg was het geweest als ik dat niet had gedaan. Dan was ik misschien in het ziekenhuis beland of had ik toch 2 weken platte rust moeten nemen?"

   

  "De dokters mogen mij corrigeren, maar volgens mij wist mijn lichaam door dat vaccin wat er op mij afkwam en kon het er daarom sneller en beter tegen vechten. Daarom heb ik minder afgezien dan andere mensen."

  Hoe ziek zou ik niet geweest zijn, mocht ik niet gevaccineerd zijn?

  Toby Alderweireld

  "De Nations League heeft al aan cachet gewonnen"

  Op de voorbije drie grote toernooien leken de Rode Duivels rijp om te oogsten, maar toch grepen ze er telkens naast. Nu kunnen ze met de Nations League wel een eerste prijs pakken, maar moeten we dat wel serieus nemen?

   

  "Als we de Nations League zouden winnen, dan zullen we een fantastisch parcours afgelegd hebben. Omdat de competitie nog niet lang bestaat, is er nog niet die historie. Maar je ziet wel dat het aan cachet heeft gewonnen, als je de eerste met de tweede editie vergelijkt."

   

  "De trofee heeft nu nog niet die glamour, maar het zou mooi zijn als het dat over een paar jaar wel heeft, dat onze naam dan al op die erelijst prijkt."

   

  "Het is ook een kans voor ons om weer naar ons beste niveau toe te groeien. De Nations League is een fantastisch podium om te laten zien dat we de nummer 1 van de wereld zijn."

  Lees ook: