Ga naar de inhoud

Noa Lang krijgt schouderklopjes en waarschuwing van Van Gaal (video)

Noa Lang straalde op zijn eerste training bij de Nederlandse nationale ploeg. Dat blijkt uit beelden die Oranje op zijn sociale media zette. De speler van Club Brugge hoopt natuurlijk op speelminuten en misschien zelfs meer. Al zal hij dan geen streken moeten uithalen, liet bondscoach Louis van Gaal verstaan.

Nederland speelt deze week WK-kwalificatiematchen tegen Letland en Gibraltar. Die bescheiden tegenstanders helpen Noa Lang misschien aan zijn eerste cap voor Oranje. In een filmpje is Lang zichtbaar blij om er bij te zijn.

 

"Ik voel me goed. Dit is een mooi moment in mijn carrière", zegt de 22-jarige speler. "Mijn moeder reageerde wat emotioneel. Iedereen was heel trots op mij. Ik verdiende het, volgens hen", lacht hij. 

 

Lang wil de komende dagen "het beste van zichzelf laten zien". "Ik wil laten zien dat ik in België een volwassener jongen ben geworden. Ik ben gegroeid, als speler en als mens. Dat wil ik nu ook hier laten zien. Dat is voor mij het belangrijkste doel", benadrukt hij. "Verder ga ik er gewoon van genieten."

 

Op de vraag wanneer zijn week geslaagd zal zijn, antwoordt Lang: "Als ik twee mooie wedstrijden heb mogen meemaken, als ik heb mogen spelen en een 'haasje' (een cap, red) naar huis kan nemen. En een paar doelpuntjes, dat zou mooi zijn."

Van Gaal: "Bij mij moet Lang niet provoceren"

Louis van Gaal kreeg tijdens zijn persbabbel ook een vraag van een Nederlandse journaliste over het provocerende gedrag van Noa Lang tijdens de topper Anderlecht - Club Brugge. Van Gaal maakte duidelijk dat daar wel even over gesproken zou worden.

 

"Dat moet hij bij mij niet doen”, was Van Gaal kordaat. “Of ik daarover nog een gesprek zal aangaan met hem? Ik denk niet dat ik hem tot bij mij zal moeten roepen. Volgens mij zal hij wel naar mij toe komen. Morgen (vandaag) staat het in de media, dus zal hij wel naar mij komen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een van de fases waarin Lang Anderlecht wat uitdaagde met frivoliteiten