Bayern kan bij volgende thuiswedstrijd weer voor volle Allianz Arena voetballen

    Bayern München kan een volle Allianz Arena met 75.000 fans verwelkomen voor zijn volgende thuiswedstrijd, tegen Hoffenheim op 23 oktober. Dat laat de Rekordmeister dinsdag weten.

    Voor Bayern München zal het de eerste keer zijn sinds het begin van de coronapandemie dat de Allianz Arena op volle capaciteit kan draaien. Dat is mogelijk geworden als gevolg van een wijziging in de lokale regels.

    "Maar de toelating van toeschouwers blijft nog steeds afhankelijk van de pandemie", laat Bayern weten.

    Bayern mag, net als andere sportclubs in München, voortaan fans in het stadion toelaten die tegen het coronavirus zijn gevaccineerd of van besmetting zijn hersteld, of wanneer ze een negatieve PCR-test kunnen voorleggen.

    Deze toegangscriteria betekenen dat andere beperkingen zoals de mondmaskerplicht, capaciteitsbeperkingen, sociale afstand en het alcoholverbod niet van toepassing zijn.  Voorheen kon Bayern slechts zo'n 25.000 fans toelaten tot zijn thuiswedstrijden.