Ga naar de inhoud

Genk-coach John van den Brom is boos: "Ik schaam me voor dit resultaat, dit is onaanvaardbaar"

Genk gaf in een dolle slotfase tegen 10 man nog de zege uit handen en bleef zelfs met lege handen achter.

Tot minuut 85 leek John van den Brom een zorgeloze interlandbreak tegemoet te gaan. Toen had Genk nog de 3 punten én koppositie in handen, maar 10 Eupen-spelers draaiden de rollen nog om. Eupen ging van 1-2 naar 3-2 en deelt nu de leiding met Antwerp. "Ik begrijp het niet, we leren niet van situaties die we al eerder gehad hebben", bleef de Genk-coach fel ontgoocheld achter. Hij dacht ook aan de fans.

Van den Brom kon niet vatten hoe Genk uiteindelijk met lege handen de Oostkantons moest verlaten. “Ik begrijp het nog steeds niet. We zaten in een gewonnen situatie met een man meer en hadden de wedstrijd onder controle."

"In de laatste minuten lieten we toch nog spannend worden met de 2-2. Uiteindelijk verliezen we zelfs, dat is echt onaanvaardbaar.”

De Nederlander probeerde een verklaring te vinden. "We maken onderling afspraken wat we moeten doen tegen 10 man. Maar als we alleen maar vooruit blijven lopen en niet meer achteruit, dan kom je nog in de problemen."

"Het is de tweede keer dat dit ons overkomt, want we hebben het thuis tegen Union ook al meegemaakt. Ik hoopte dat we daar de les geleerd hadden, maar dit komt er nog eens keihard bij."

De interlandbreak komt nu ongelegen voor ons, een nederlaag blijft altijd langer hangen.

John van den Brom

“Ik schaam me voor dit resultaat. Ook voor onze supporters die op zondagavond de moeite nemen om hier tot 23u in het stadion te zitten en die wij dan met een nederlaag naar huis sturen."

"Dit kan echt niet, we leren niet van situaties die we al eerder gehad hebben.”

Voor Genk is dit een tweede tik op korte tijd, na de zware thuisnederlaag tegen Zagreb in Europa. "We wisten wat er op het spel stond. We wilden hier heel graag winnen om de eerste plaats te pakken. We wilden ook een reactie na afgelopen donderdag."

"De interlandbreak komt nu ongelegen voor ons, een nederlaag blijft altijd langer hangen. We hadden op de koppositie kunnen staan en dat geven we uit handen. We kennen onze ambities, maar er zit nog een heel verschil tussen die uitspreken en het ook doen.”

TD Dimitri de Condé (l) en coach John van den Brom.