Florian Vermeersch, 1 dag na Roubaix: "Nu al enorme druk zou niet gezond zijn"

  Florian Vermeersch toonde in Parijs-Roubaix dat hij misschien wel dé groeibriljant bij Lotto-Soudal is voor de komende jaren. Zelf wil hij vooral geen stappen overslaan, zo vertelde hij nadat zijn kinesist zijn stramme spieren weer in de juiste plooi had gelegd.

  Florian Vermeersch had zich in het voorjaar al een paar keer in de kijker gereden, maar in Parijs-Roubaix leerde ook de grote massa hem kennen. Uiteindelijk moest hij enkel Sonny Colbrelli voorlaten in de sprint.

   

  Meteen na de finish werd al de vergelijking gemaakt met Tom Boonen, die in zijn eerste Parijs-Roubaix meteen derde werd en uiteindelijk de Helleklassieker 4 keer zou winnen. "Hij heeft mij ook een berichtje gestuurd, dat ik een goeie koers had gereden."

   

  Maar Vermeersch wil vooral alle vergelijkingen met Boonen vermijden. "Ik ben daar heel nuchter in. Ik wil op mijn eigen tempo voortwerken. Ik zie dan wel waar ik volgend jaar sta. Het is dus niet zo dat ik nu meteen ga meespelen voor de zeges in de klassiekers."

   

  Vermeersch is ervoor beducht in de val te trappen van de hoge druk van buitenaf. "Die enorme druk is niet gezond, dan kan het enkel mislukken. Maar als ik zo kan blijven werken, komt het wel goed."

  Je mag nu niet verwachten dat ik al meteen ga meespelen voor de zeges  in de klassiekers.

  Florian Vermeersch

  "Volgende Roubaix zal er al weer snel zijn"

  Vermeersch kan nu wel al even proeven hoe het voelt om een ster te zijn. "Ik word momenteel enorm geleefd, maar dat vind ik niet erg. Ik kan deze week nog genoeg rusten."

   

  Zijn prestaties in Roubaix zal ook de andere teams niet ontgaan zijn, maar toch wil Vermeersch niet meteen het ijzer smeden nu het heet is. "Ik heb nog een contract voor een jaar bij Lotto-Soudal. We zullen daar volgend jaar wel over praten, nu is het niet het moment."

   

  "Eerst wil ik het seizoen mooi afsluiten, in Parijs-Tours. Met zo'n prestatie ga je ook tevreden de winter in. En de volgende Roubaix zal er al weer snel zijn. Eigenlijk is dat ongelooflijk. De herinneringen van gisteren zullen dan nog vers zijn. Maar het is een fantastische koers, ik kijk er al naar uit."

  Het Journaal trof Vermeersch aan op de massagetafel:

  Lees ook: