Van Vleuten stapt 2 dagen na breuken al: "Ziekenhuis wou me 3 weken in bed"

  Annemiek van Vleuten is niet gewoon, maar buitengewoon. Dat bewijst ze nu ook in haar revalidatie na de dubbele bekkenbreuk en schouderbreuk die ze opliep in Parijs-Roubaix. "Plots ziet mijn tussenseizoen er een stuk rooskleuriger uit."

  Annemiek van Vleuten stond een beetje met een bang hartje aan de start van de allereerste Parijs-Roubaix. Net als veel van haar collega's kwam ook zij ten val. Het verdict: 2 breuken in haar bekken en een gebroken schouder.

   

  Ze leek op weg naar een lange revalidatie, maar dat is buiten de taaie Nederlandse gerekend. "40 uur later kan ik dit al", tweet Van Vleuten als begeleidende tekst bij een filmpje.

   

  "De dokters in het Rijnstate-ziekenhuis hebben me aangeraden om meteen met stappen te beginnen, met de hoeveelheid pijn als leidraad. Gisteren kon ik 3 stappen zetten, nu al een paar meter!"

   

  "Als je weet dat ze mij in het ziekenhuis van Roubaix adviseerden om 3 weken horizontaal in bed te blijven liggen en je ziet dit al...! Mijn tussenseizoen ziet er plots een stuk rooskleuriger uit."

  Lees ook: